Европа >> Германия >> Замъци в Германия >> Замъкът Херенхимзее

Замъкът Херенхимзее

Информация | Kарта
seen
4846
facebook
Замъкът Херенхимзее Photocredit: Bergfee | Fotolia

Замъкът Херенхимзее поредният разкошeн дворец, построен от баварския крал Лудвиг II през деветнадесети век. Всъщност той е най-разкошният дворец от тази епоха. Херенкимзее е замислен от Лудвиг II да бъде копие на двореца във Версай.

Дворецът се извисява грандиозно и величествено на остров Херен, който е най-големият остров в красивото и голямо езеро Химзее, в Южна Бавария между и . Прекрасната му архитектура и красивите паркови градини към замъка привличат ежегодно хиляди туристи от цял свят.

Разходката из Херенхимзее изпълва човек със спокойствие и приятни емоции. Дворцовите градини са уникални, независимо, че са изградени по подобие на тези във Версайския дворец, и са осеяни с красиви фонтани.

Повечето от тях приемат формите на красиви девойки, които стоят редом до дракони, крилати войни, гигантски гущери и други екстравагантни същества. До самият дворец може да се стигне например със файтон, нает от съзададен да посреща посетителите Посетителски център. Посещението във вътрешността на двореца Херенхимзее е възможно единствено ако си наемете екскурзовод. След разходката из Херенхимзее е много приятно да се отпуснеш в някое кафене или ресторант, разположени на острова.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS