Дефилето на Рейн

Информация | Kарта
seen
3763
facebook

Река Рейн е главната водна артерия на Германия, а нейната долина пък е сред главните притегателни забележителности, които привличат ежегодишно хиляди и хиляди туристи от цял свят. Там те се наслаждават на много средновековни замъци, исторически и културни паметници, с които изобилстват земите по течението на Рейн.

Освен за Германия, Рейн е изключително важна река и за цяла Европа. Реката е ключов воден път за пренос на стоки още от времето на Римската империя, когато съставлява голяма част от нейната северна граница.

Водите на Рейн извират от Швейцарските Алпите, от високия 3353 метра глетчер Рейнвалдхорн, и след 1320 км се вливат в Северно море. От Алпите Рейн излиза като поточе, което увеличава своя обем по пътя към Боденското езеро.

Течението на Рейн преминава през шест държави - , , , Германия, и преди да се влее в Северно море в голямото морско-речно пристанище на . Онази част от Рейн, която се пада на град Базел, е важен транспортен канал, тъй като по нея се пренасят множество стоки и суровини чрез плаващите кораби.

На река Рейн е кръстен един средновековен замък в Германия. Това е Рейнфелс, който някога е бил най-големият и най-внушителният замък на река Рейн. От неговата височина се открива прекрасна гледка към течението на Рейн.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS