Европа >> Германия >> Замъци в Германия >> Дворецът Морицбург

Дворецът Морицбург

Информация | Kарта
seen
4556
facebook
Дворецът Морицбург

Дворецът Морицбург е вдъхновяващ дворец, разположен в едноименната туристическа местност в Германия. Тези саксонски земи са популярна туристическа дестинация за почивка и отдих заради прекрасната природна местност с нейните чисти и вдъхновяващи езера. Предимство за многото посетители на района е и близостта с град – на около 13 км в югоизточна посока от замъка Морицбург.

Херцогът на Саксония – Мориц от Ветин, е автор на идеята за този замък. Той издига първата постройка на замъка, за да се превърне тя в прекрасна лятна резиденция и ловна хижа. Четири години са необходими да се построи имението – от 1542 г. до 1546 г. Пъровото по-сериозно реформиране на замъка става между 1661 г. и 1671 г., като тогава е добавем и отличният пример за бароковата архитектура – параклиса. През 1697 г. наследникът на предходния владетел - Фридрих Август I, приема католицизма и преустройва параклиса изцяло като католически храм, за да подсигури амбициите си за полския престол.

Една обиколка на двореца Морицбург е истинско пътешествие назад във времето. Навсякъде са изложени порцеланови изделия, мебели и картини, които са свидетелства за богатото обзавеждане на двореца през XVIII век. Залите на Морицбург декорирани с масивни кожени передета и завеси, за да се усети ловния дух на някогашните собственици на имението.

В двореца Морицбург е експонира една от най-големите и внушителни колекции от ловни трофеи на всички благородници, които са обитавали двореца. Едно от най-забележителните кътчета в замъка е наскоро отворената за посещения зала с перата, в която се намира впечатляваща картина от почти два милиона пъстри пера.

Парковите градини на замъка Морицбург са останали недовършени, но техните мащаби и красота са впечатляващи, като създават усещането за същински оазис.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS