Пасау

Информация | Kарта
seen
7144
facebook
Пасау

Пасау е немски град, приндлежащ на източната част на провинция Бавария, район Нидербайрен. Градът е познат и с името Драйфлюсещат - Град на три реки, защото тук река Дунав се слива с река Ин от юг, и река Илц идващата, от Баварските планини от север. Пасау е наричан още "Баварска Венеция".

Пасау има заслуги в областта на обучението, тъй като в него се намира университет, в който учат около 8000 студенти. Университетът на Пасау е основан през 1970 г., като филиал на Институт за Католически Студенти. Университетът в Пасау е от голямо значение за Германия, тъй като в него се води обучението по икономика, право, информатика и изящни изкуства.

Пасау е град, който е предпочитана туристическа дестинация за много посетители. От особена важност за неговия туризъм са трите реки, катедралата „Св.Стефан”, чийто орган има 17774 тръби и е най-големия в света, както и не на последно място Стария град. Красотата и обаянието на Пасау се дължат на многообразната му архитектура, подчинена на стиловете барок и готика.

Гласувай:
Рейтинг 3 от 1 гласа
RSS