Верона

Информация | Kарта
seen
9331
facebook
Верона

Верона е най-привлекателният град след в Североизточна Италия. Основан е като римска колония, а по-късно става силен град държава. В последствие е превзет от , после от Венеция, и така до присъединяването към обединена Италия. Най-интересен за разглеждане е старият град на Верона, който е пълен с музей и забележителности. На главният площад „Бра” е разположена Арената. Това е третият по-големина амфитеатър в римският свят с места за над 20 000 човека. Сега в него се провежда ежегоден оперен фестивал.

Друга от забележителностите на Верона е живописният площад „Ербе” в центъра на града. На него се намират Търговският дом /построен 1301 г. за стоково тържище и склад/. На близо се намира и Къщата на Жулиета.

Недалеч е и Площада на Синьорията, сърцето на средновековният град Верона. На него се намират – Общинският дворец (известен и като Съдебната палата), Префектурата (или Двореца Скалиджери) и сградата на Съвета. В дясно от Общинския дворец се намира 83-метровата кула Ламберти /1172 г./, наричана още Кулата с камбаните.

Интересни да се посетят във Верона също са и: Катедралата, Църквите, Къщата на Жулиета и др.

Снимки Верона
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Верона. Снимки от Верона и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Верона
Верона
Верона
Верона
Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS