Якутск е град в Русия, който е столица на разположената в североизточната част на Сибир Република Якутия от 1922 г. и пристанище на река Лена. Градът е основан през 1632 г.

В Якутск силно развити са кожарска и дървообработваща промишленост. Градът разполага с университет и с речно, медицинско, педагогическо, музикално и художествено училище.

Това което е в много в Якутск е студа. Животът в този град сякаш е спрял, а хората се движат само, за да стигнат от едно затоплено място до друго. Лятото е добре, но въпреки това Якутск не може да се похвали в чудесни услови за туризъм – едва до 19 градуса достигат летните температури. Климатичната картина в Якурск обаче не пречи живота в града да тече.

Якутск е търговски център, който е построен върху вечнозамръзнала земя. Якутск е екзотичен град, който е изключително богат на полезни изкопаеми. Всяка година той е източник на 30 тона злато, една пета от непреработени диаманти, огромни количества нефт и газ, и голям брой други скъпоценни камъни и минерали.

В Якутск витае граничеща със суперлукса атмосфера. Освен това културният живот в града е на ниво. В Якутск е интересно да се посетят Музея на републиката, Троицката църква, както и подземната лаборатория към Института за изучаване на вечно замръзналата земя.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Якутск