Единбург

Информация | Kарта
seen
10811
facebook
Единбург

Единбург (Edinburgh) е столицата и вторият по големина град в Шотландия. Градът носи името на своя основател принц Един. Разположен е на северния бряг на залива Фърт ъф Форт. Единбург е една от големите световни туристически дестинации с 13 милиона посетители годишно. Градът е известен с ежегодния Единбургски фестивал на сценичните изкуства. На зеленият аристократичен Единбург може би съперници по красота могат да му бъдат само Виена и Прага.

Единбург определено е място, за посещението и разглеждането на което трябва да се отдели поне седмица. Например една разходка из града не е зле да започне с разходка и обиколка на Princess street и Princess street garden, както и изкачване до приличащия на малка катедрала паметник на сър Уолтър Скот, намиращ се в единия край на въпросната градина.

Попаднал веднъж в старата част на Единбург, човек се влюбва в това място. Тук човек просто усеща и се наслаждава на духа на старото време. Сградите са на възраст между 300 и 500 години и всичко изглежда толкова величествено. В старата част на Единбург има множество църкви, което доставя неповторимо удоволствие на любителите на религиозни храмове и забележителности.

Отново в стария град на Единбург онези, които се вълнуват от Лох Нес, могат да посетят Loch Ness experience, което е 3D и е с продължителност около 30 минути.

При разходка по главната улица на Единбург посетителите се радват на множество магазини и приятни заведения за хранене и почивка.

Друго забавление в Единбург е зоологическата градина, където обаче на туристи и посетители е забранено да хранят животните. Освен това зоологическата градина е и чудесно място за излет – в средата й има подобна на замък сграда.

Разбира се в една туристическа обиколка задължително трябва да присъстват спирки като прекрасния замък на Единбург, както и градската галерия, намиращата се в началото на Принцес стрийт. Събраната и експонира в галерията колекция поглъша изцяло посетителя и той не усеща кога са изминали 2 или 3 часа. Освен това и самата Princess street garden при слънчево време е любимо място на млади и стари за пикник или просто да се търкалят на тревата с някое романче. Не бива да се подминава и хълма Carlton Hill с паметник на него. Това е най-доброто място да се разгледа града от птичи поглед. Гид разхожда по панорамната гледка на града.

Снимки Единбург
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Единбург. Снимки от Единбург и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Единбург
Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
разкъсана облачност
18.57 °C | разкъсана облачност

Вятър: 7.7 m/s

Влажност: 72 %

Атмосферно налягане: 1019 hpa

Облачност: 40 %

RSS