Замъкът Хърмитидж

Информация | Kарта
seen
2669
facebook
Замъкът Хърмитидж Photocredit: Fotolia | Heartland Arts

Замъкът Хърмитидж е мрачна крепост, разположена в долината Лидсдейл, на шотландско-английската граница. Твърди се, че едва ли съществува по-сурова и неприветлива твърдина от Хърмитидж.

Разположена в пусто поле, само на 8 км от границата между Англия и Шотландия, крепостта Хърмитидж е играла важа роля в продължителната битка за контрола над спорни гранични територии.

Около замъка Хърмитидж се твърди, че витаят духове и то не без основание. Една от причините за това твърдение е факта, че в по-ранни времена замъка Хърмитидж е принадлежал на семейство Де Солис, които имали зловеща репутация, като например за Уилям „Вълшебника” Де Солис се говорело, че проявявал интерес към черните магии.

Замъкът Хърмитидж им бива отнет през 1320 г. заради обвинение в заговор срещу Робърт Брус. Така замъкът преминава в ръцете на най-силната фамилия по граничните земи по онова време – Черните Дъглас. По-голяма част от днешния вид замъка Хърмитидж дължи именно на тях. Следващите управители на крепостта са графовете на Ботуел – семейство Хепбърн.

Замъкът Хърмитидж бива напълно възстановен от херцог Баклъч и през 1930 г. бива подарен на народа.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS