Замъкът Тракуър

Информация | Kарта
seen
2134
facebook

Замъкът Тракуър е разпложен на брега на река Туийд и е сред най-романтичните дворци на Британските острови и е бил дом на Стюартите. Сградата на замъка Тракуър е останала непроменена през последните 300 години. Дворецът е бил дома на римокатолическата вяра и верно е служил на над 27 шотландски и английско монарски, които са го позлвали за ловна хижа сред кралските гори.

Сред имената на посетителите му са записани тези на Едуард I Английски – през 1310 г., на Едуард II – през 1311 г., а през XIII век вече по-младите наследници на Стюартите заживяват в него, като наследниците им и до днес обитават Тракуър.

Днешният си вид замъкът Тракуър дължи на сър Джон Стюарт – лорд и висш ковчежник на Шотландия и обявен за граф на Тракуър през 1633 г.

Съдбите на няколко поредни графа на Тракуър не са никак приятни и тази на осмия граф определено решава съдбата на замъка Тракуър. Той умирабездетен и поради тази причина владението над двореца се предава в ръцете на Максуел-Стюартите, които са наследници на сестрата на петия граф.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS