Европа >> Франция >> Крепости >> Франция забележителности >> Херцогския дворец в Бургундия

Херцогския дворец в Бургундия

Информация | Kарта
seen
2161
facebook

През XIV век Филип Добрия дарява Франция с великолепно бижу – внушителният херцогски дворец в Бургундия. Той се намира в Дижон, който от своя страна е политически център на Бургундия.

Филип Добрия започва строителството на първоначалния херцогски дворец в Бургундия през 1366 г. върху останките на римско укрепление. Това, което той издига, не е просто дворец, а комплекс с апартаменти и различни външни постройки. Допълнителни пристройки и промени претърпява херцогксия дворец в Бургундия при следващите дукове, за да може през XVII век дворецът да се превърне в резиденция на управниците на Бургундия. Така се появяват и новите изисквания към двореца. Така херцогският дворец от цял комплекс се съсредоточава около една сграда в неокласически стил.

Днес в херцогския дворец се помещава Градския музей на изящните изкуства, сред колекциите на който се отличават творби на френското и фламандското изкуство, както и картини на Тициан, Рубенс, Моне и Мане. В херцогския дворец в Бургундия си заслужава да се посетят екстравагнтните гробници на видни бургундци.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS