Арената в Ним

Информация | Kарта
seen
3352
facebook
Арената в Ним Photocredit: pf30 | Fotolia

Арената в е красив римски амфитеатър, който през вековете е получавал най-различни предназначения. Има една истина и тя е, че нищо не събужда по-ясно представите ни за живот на древните римляни от огромните амфитеатри, които са пръснати из различни части на империята.

Една такава сцена на живота е Арената в Ним. В миналото тя е побирала 16000 зрителя и е била сцена за битките на гладиаторите.

Арената в Ним е амфитеатър, който е доста добре запазен в сравнение с други римски сгради, защото винаги е бил използван. Арена при римляните, при вестготите тя се превръща в крепост, в която по едно време са живеели около 700 човека в собствени къщи, имащи дори и църква.

През 80-те година на XVIII век обаче започва разчистването на Арената в Ним от тези допълнителни постройки. През следващия век Анри Рьовал връща на Арената в Ним предишно й предназначение на амфитеатър.

През 1853 г. тя вече е арена за борби и надбягвания с бикове, а през 1988 г.на Арената в Ним е добавен покрив, за да може да се увеличи разнообразието от събития, които могат да се провеждат в нея.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
10 °C | ясно небе

Вятър: 2.6 m/s

Влажност: 66 %

Атмосферно налягане: 1014 hpa

Облачност: 0 %

google RSS