Замъкът Грималди

Информация | Kарта
seen
3176
facebook
Замъкът Грималди Photocredit: david hughes | Fotolia

Замъкът Грималди е доста внушителна крепост от XII век, която е издигната върху основите на акропол в някогашния гръцки град Антиполис. Замъкът Грималди е използван за различни цели през вековете, както е и бил под управлението на различни хора.

Разбира се, под влиянето на времето и стила на всеки владетел, замъкът леко запада. Но това не пречи през 1925 г. да бъде признато за ценно историческо наследство. Грималди е закупен от община Антиб и е преименуван на Музей „Грималди”, а замъкът е обявен за исторически паметник през 1928г.

И така, съвсем случайно, през 1945 г., към Музей Грималди се насочва Пабло Пикасо, воден от желанието си да разгледа изложба на детски рисунки. Той остава адски привлечен от това място. Дори от Музей „Грималди” му предлагат да използва част от музея като студио. Така само за 2 месеца една година по-късно той създава невероятни творби като за тази цел използва материали като фасадна боя, фиброцимент, употребяван дървен материал и чинии.

Пикасо оставя своите произведения на Антиб. Благодарение на тях в Музей „Грималди” се развива музей на Пикасо на един от етажите му.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS