Честър (Chester) е град в Англия, главен административен център на графство Чешър, което е на границата между Англия и Уелс. Честър е един от градовете в Англия с най-добре запазени стени. Разположен е на север от река Дий. Град Честър е основан през 79 пр.н.е. от римски войски. Честър е град сред крепостни стени и архитектурно пиршество. Честър е катедрален град. Може катедралата му да не е измежду най-големите в Англия, но това не й пречи да е много впечатляваща. Изградена е от червен пясък. В сегашния си вид катедралата е построена между 1250 г. и 1540 г.

Честър е забележителен град и заради автентичните си тюдориански къщи и викториански техни имитации по Истгейт и Уотъргейт Стрийт.

Важен град през римско време, от което е запазен най-големият амфитеатър в Англия, през Средновековието и при възраждането си през ХVІІІ в., Честър има много какво да покаже от своите три епохи на разцвет. Най-голямата атракция на Честър е самият град – зад крепостните стени е събрана една от най-добрите английски колекции от черно-бели „сврачешки“ сгради, някои от тях с причудливо украсени фасади.

Честър Роус е популярна двуетажна търговска зона, която е най-известният отличителен белег на града. След изпълнения с история и архитектура „Честър Гроувнър“ пък е красива сграда от ХІХ в. в сърцето на стария град на Честър. Тя е собственост на херцога на Уестминстърското имение Гроувнър и като изтънчен хотел се гордее със своя ресторант за ценители.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Честър