Кеймбридж (Cambridge) е град в Англия, който е главен административен център на графство Кеймбриджшър. Градът е разполжен на река Кам. Кеймбридж се сдобива официално със статута на голям град през 1951 г. Освен това тук се намира и седалището на известния Кеймбриджки университет, основан през 1209 г. Кеймбридж е исторически град с ценни архитектурни паметници.

Кеймбридж е един от най-красивите, приятните и престижните места, където човек може да има късмета да изкара студентските си години. Престижът на Кеймбридж върви ръка за ръка с красотата и уютната атмосфера, която предлага този английски град.

Една от интересните сгради в Кеймбридж е университетската библиотека, в която могат да учат и курсистите. Средновековните университетски сгради придават особената, величествена атмосфера на Кеймбридж. Тя се допълва от калдъръмените улички в стария град и лодкарите по река Кам. Въпреки че Кеймбридж спокойно може да бъде наречен студентски град, градът не може да се похвали с впечатляващ нощен живот. По официални данни има само три клуба и трите не особено популярни сред младите. Затова пък тук има учудващо количество кръчми, като най-голямата е The Regal на ул. "Св. Андрю".

Въпреки всички признаци на съвременния живот, Кеймбридж остава град на рицарите на крал Артур, град на Хари Потър или пък защо не и град на "Трима души в една лодка" на Джером К. Джером.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Кеймбридж