Труроу (Truro) не е само град в Англия, той е исторически център на минната индустрия, която е основната характеристика на Корнуол още от праисторически времена.

Труроу е известен със своя статут на Калаен град – това е място, където добиванта на място медна и калена руда се анализира и натрошава. Благодарение на минната индустрия Труроу се превръща през XVIII век в град на богати търговци и собственици на мини. Благодарение на този факт Труроу си спечалва прозвището „Лондон в Корнуол”. По това време в града са издигнати множество красиви сгради в стил крал Джордж, като доста от тях са се съхранили и до днес. Красивите образци на тази архитектура могат да бъдат разгледани на Лемън Стрийт и Уолсунгъм Плейс. Труроу получава официално статута на град от кралица Виктория и това става през 1876 г. 1880 г. в историята на Труроу е белязана със стартирането на строежа на първата след Средновековието катедрала в Англия в стил готически ренесанс. Завършена е през 1900 г.

Туристическата обиколка на Труроу трябва задължително да включва посещение на най-стария корнуолски музей – Роял Корнуол Мюзиъм, Леймън Кей Пиаца, както и старата зала в северната част на Хай Крос, откъдето си заслужава да се купят и питат невероятните корнуолски „пасти”.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Труроу