Замъкът Уоруик

Информация | Kарта
seen
8437
facebook
Замъкът Уоруик

Замъкът Уоруик (Warwick Castle) е силно укрепен средновековен замък, който в историята си е бил притежаван от четири изтъкнати фамилии – Бичъм, Невил, Дъдли и Гревил, като те са били все графове на Уоруик. Благодарение на тях замъка Уоруик е една от най-впечатляващите аристократични твърдини. Безупречните градини на двореца са дело на майстора ландшафтен градинар Талантливия Браун.

Историята на замъка Уоруик започва да се пише още през 914 г., когато дъщерята на Алфред Велики – Етелфледа, построява крепост, за да контролира река Ейвън. Днешният замък е от времето на Томас Бичъм, който е и първия граф на Уоруик.

През 1604 г. Джеймс I дава замъка Уоруик на пета и царедворец сър Фалк Гревил. Той дава цяло състояние за тази крепост, но бива убит от един слуга, а за духа му се смята, че все още витае в замъка. Негово дело и на наследниците му са изящните стаи, които са съхранени и до днес.

През 1998 г. замъкът Уоруик преминава в ръцете на организацията на Мадам Тюсо, която днес в него е изложила инструменти за мъчения, восъчни творби и живи картини.

Снимки Замъкът Уоруик
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Замъкът Уоруик. Снимки от Замъкът Уоруик и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Замъкът Уоруик
Замъкът Уоруик
Гласувай:
Рейтинг 2 от 1 гласа
RSS