Олторп

Информация | Kарта
seen
3332
facebook

Олторп е известно имение в Англия, прославило се като семейният дом на принцесата на Уелс – Даяна. След трагичната й смърт през 1997 г. нейното тяло бива положено в тази голяма красива къща, на един остров в езерото на парка, а в близост до гроба й е изграден мемориален храм. През XVI век Олторп е бил седалище на едни от най-известните английски фамилии от този век. Имението се разпростирало на обща площ от 5665 хектара сред природа. В комплекса Олторп влизали заселени местности, ферми и села.

Много известни имена са свързани с Олторп. Едни от водещите земеделци в Уоруишир – Спенсър, закупуват имението Олторп през 1508 г. и 72 години по-късно вече са го превърнали в основна резиденция в областта. С имението са обвързани и графовете на Съндърланд.

Един от тези графове – петият по ред, Чарлз Спенсър имал по-малък брат, който бил любимец на Сара – херцогинята на Марлборо. След нейната смърт той наследява Олторп и състоянието й.

Имението претърпява промени, а през 80-те години на XVIII век видът си Олторп променя благодарение на архитекта Хенри Холанд. Той изготвя проект, който днес прави Олторп в красив официален джорджиански дом.

Гласувай:
Рейтинг 1 от 1 гласа
google RSS