Колона на Нелсън

Информация | Kарта
seen
6459
facebook
Колона на Нелсън

В една от големите и основни архитектурните забележителности е един паметник. Той е познат като Колоната на Нелсън и може да бъде видян на площад Трафалгар. Издигайки се високо над града, колоната на Нелсън гледа към „Уайтхол”, на който някого е служил. Колоната на Нелсън е израз на триумфа на англичаните над французите и е издигнат, за да почете славата му сред английските морски герои. Този паметник е построен между 1840 г. и 1843г., и се него се отбелязва смъртта на адмирал Хорацио Нелсън в битката при Трафалгар през 1805 г. Колоната на Нелсън е построена така, че да гледа към Адмиралтейството и Портсмут. Издигането на този паметник в чест на Нелсън не е необичайно, тъй като за него важи силни думи като „Ако някога е имало човек, спечелил своето величие чрез действие и чрез страдание, то това е героят от Трафалгар”.

Статуята е висока 5,5 метра и е поставена върху 46 метрова колона от гранит. Колоната на Нелсън е заобиколена от фонтани и днес се охранява от четири статуи на бронзови лъвове. Те са проект на сър Едуин Ландсир и са отлети от Карло Марочети през 1867 г. В горната си част Колоната на Нелсън е украсена с бронзови барелефи на морските победи на Нелсън. За направта им са изпозвани пленени френски оръдия.

Снимки Колона на Нелсън
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Колона на Нелсън. Снимки от Колона на Нелсън и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Колона на Нелсън
Колона на Нелсън
Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS