Замъкът в Хевър е имение, което е тясно свързано с Ан Болейн и Хенри VIII. Именно в този замък той осъжда своята съпруга за прелюбодейство.

Замъкът в Хевър е прекрасна архитектурна комбинация, която разкрива типичните черти за тюдорските и едуардов лукс.

С първоначалния си облик замъка в Хевър се сдобива с годината на своето построяване – 1270 г. 200 години по-късно той е напълно променен от богатото семейство на Томас Болейн. Неговите две дъщери – Мери и Ан, привличат вниманието на краля и след известно време той сключва брак с Ан.

Ан не успява да дари Хенри VIII с мъжки наследник, като в допълнение на това е обвинена в прелюбодение с брат си и с други мъже и обезглавена през 1536 г. В замъка в Хевър и днес се съхранява нейни и на Хенри вещи, както и молитвеника й, който е носела до края на дните си. Замъкът в Хевър преминава в ръцете на друга Ан – тази от Клеве, която го получава от Хенри, тъй като е била неговата четвърта съпруга.

В периода между 1749 г. и 1895 г. замъкът в Хевър принадлежи на фамилията Мийд-Уолдо и претърпява период на силен упадък. Съвзема се през 1903 г. след като бива закупен от американския мултимилионер Уилям Уолдорф Астор. Той наема цяла армия от майстори, който да възобновят изцяло замъка. След смърта му през 1919 г. замъкът в Хевър преминава в ръцете на малкия му син Джон Джейкъб Астор V. Замъкът в Хевър е отворен за посещения през 1983 г.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Замъкът в Хевър