Близо до Люис, в подножието на фара Фърл, се е сгушил уникално декорирания дом на членовете на групата „Блумсбъри”. Незабележимата фермерска къща в Чарлтън след откриването си от Вирджиния Улф и съпруга й Леонард е превърната в провинциално убежище и място за сбирки на писатели, артисти и интелектуалците от групата. През 1916 г. фермерската къща в Чарлтън е закупена от сестрата на Вирджиния – художничката Ванеса Бел.

Ванеса се мести в къщата заедно със своя любовник Дънкан Грант и писателя Дейвид Гарнет, а по-късно се превръща в постоянен дом за Ванеса и Грант. Разчитайки единствено на себе си и своите умения през годините те оправят къщата – боядисват я, оправят мебелировката, заемат се с библиотеката и шкафовете, като минават дори и през кутиите за вещи и тоалетните и свършват с градината към фермерската къща.

Към тях се присъединяват и техните синове. Те пишат статии за събитията в къщата в ежедневника на Чарлстън, а дори единият от тях прави статуи за градината. Ванеса умира през 1961 г., а Дънкан Грант остава в нея до своята смърт през 1978 г. Малко след това е основана фондация, която да възстанови и поддържа фермерската къща в Чарлтън. Къщата разполага с изящна художествена експозиция на групата „Блумсбъри”, като редом до нея се намира и колекция от изящно и декоративно изкуство.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Фермерската къща в Чарлтън