Замъкът Тинтагел

Информация | Kарта
seen
3370
facebook
Замъкът Тинтагел Photocredit: Fotolia | Tomsickova

Замъкът Тинтагел английски замък, живописно кацнал на красив нос, наподобяващ повече на остров, свързан с континента само с тънко парче земя. За съжаление водите на морето през вековете са „изяли” голяма част от замъка и затова от него днес е останала малка част. Замъкът Тинтагел притежава невероятна атмосфера и за него се носят легенди.

Една от тях от преди 800 години разказва, че Тинтагел е родното място на крал Артур, роден от прелестната кралица Игерна и защитаван от магьосника Мерлин, който живеел в пещера под крепостта.

Замъкът Тинтагел е построен през 1233 г. от графа на Корнуол – Реджиналд, който избрал за тази цел остров Тинтагел, където според легендите бил дворецът на древните крале на Корнуол. Днес този замък предлага спиращи дъха гледки и впечатлява съ забележителна история.

Първоначално замъкът Тинтагeл е бил легендарна крепост, която по-късно се преобразява в замък, разположена на крайбрежието на графство Корнуол, Англия. Освен мястото, където е заченат крал Артур, замъкът Тинтагел е известенб още и като резиденция на крал Марк, вуйчото на Тристан.

Освен историята си – истинска или измислена, Тинтагел предлага на посетителите си възможността да се изправят на върха на суровите морски скали, високо над разбиващите се вълни.

Поколения посетители, сред които Чарлз Дикенс и Тенисън, са идвали, за да видят това вълшебно място, смятано за крайъгълен камък на легендата за Артур.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS