Подводните градини на Хургада се простират от египетския бряг на Червено море, южно от Суецкия канал. Представляват обширен район с изключително красиви коралови рифове, които са само на 10 м от брега. Подводните градини са пълни с пъстри морски същества, като рибата-лъв и рибата-пуйка. Тук се предлага разходка с корабче с прозрачно дъно, откъдето в кристалните води се виждат красивите рифове.

Едно от най-интересните места тук е Къщата на делфините, която се намира на големия риф Шаб ел Ерг с форма на лунен сърп, с плитка вътрешна ивица. Тук живеят няколко семейства делфини. Друго място е Малкият Гифтун, намиращ се в националния парк „Остров Гифтун” и е фантастично място за опитните гмуркачи.

Тук има подводни пещери, каньони и стръмни стени, черни корали и големи риби като океански белоплавникови акули, баракуди и китови акули, морски костенурки и др. Интересно е да се видят римските руини в Габал Абу Дуркан. А прочутото гробище на потънали кораби при Шааб Абу Нухас може да бъде посетено чрез организирана екскурзия за гмуркачи с преспиване на борда на туристическо корабче.

Това красиво място може да се посети по всяко време на годината, но водата е най-топла от май до октомври.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Подводните градини на Хургада