Планината Кения с 5119 м е втората по-височина в Африка. Въпреки, че е разположена близо до Екватора, високите и части са покрити с ледници, които напоследък започват да се топят обезпокоително. Тук е много красиво. Високите върхове и езерата с изумрудено зелени води, които са разположени над V-образната ледникова долина Макиндер, привличат алпинистите.

По-ниските части са покрити с богата растителност и изобилстват от диви животни – антилопи, слонове, диви бикове и зебри. Срещат се също чернобели колобусови маймуни, белогуши маймуни, павиани, диви свине, леопарди, черни носорози и много други.

При голямата разлика във височините и обширното пространство, което заема, паркът дава убежище и на различни видове птици. Националният парк обхваща цялата планина и през 1997 г. е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство. Трябва да се знае, че на голяма височина въздухът е разреден и са възможни пристъпи на кислородна недостатъчност. Най-близкият град до планината Кения е Наро Мору на 17 км.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Планината Кения