Африка >> Танзания >> Национални паркове >> Ловен резерват Селоус

Ловен резерват Селоус

Информация | Kарта
seen
1301
facebook

Ловен резерват Селоус – заема 50 хил.кв.км от територията на Танзания. През 1982 г. резервата е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство. През 1922 г. е наречен на името на известния изследовател и писател от викторианската епоха Фредерик Селоус. Този ловен резерват е един от най-големите в света. Величествената река Руфиджи с нейната делта, с тясното скалисто ждрело Стиглър, притоците, песъчливите реки, сърповидните езерца, лагуните и каналите си, се явява основен водоизточник на цялата околност. Тук има много видове животни, като лъвове, леопарди и гепарди и тяхната плячка – антилопи и зебри.

Резерватът е известен и с големите си стада слонове, които всяка година мигрират в съседен Мозамбик в резервата „Ниаса”. В земите на резервата „Селоус” се скитат на свобода някои от застрашените африкански хиеновидни кучета и някои от последните черни носорози в региона. В реката живеят хипопотами и крокодили. Има и около 440 вида птици. В резервата „Селоус” има доста хижи и лагери, но до тях се стига само със самолет. Все по-популярни стават тук сафаритата с лодки. Най-близкият град е Дар ес Салам на 150 км.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS