Африка >> Мадагаскар >> Национални паркове >> Резерватът Цинги де Бемараха

Резерватът Цинги де Бемараха

Информация | Kарта
seen
1693
facebook

Резерватът „Цинги де Бемараха” се намира на 80 км навътре от западния бряг на островната страна Мадагаскар, Африка. Състои се от огромен масив островърхи варовикови скали, наричани на местния език „цинги”. Някои от каменните образувания се издигат на височина 50 м, а между тях са се врязали каньони и ждрела.

Тази необикновена каменна гора е обявена от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство през 1990 г., но части от парка стават достъпни едва през 1998 г. Уникалните скални феномени са се образували вследствие от ерозията на дъждовните води, които векове наред са разтваряли скалите на варовиковото плато.

Резерватът „Цинги де Бемарха” в Мадагаскар е известен с някои ендемични растения и животни, които са и застрашени видове. В основите на цингите има множество минерални извори, а самите скални образувания служат за улавяне на дъждовната вода и задържане на влагата, необходима за растенията. Интересна забележителност тук са древния некропол в клисурата Манамболо и боабабовите дървета край Морондава.

Най-добро време за посещение е от юли до октомври, а най-близкия град е Морондава на 225 км. В резервата няма условия за спане.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS