Африка >> Мадагаскар >> Национални паркове >> Мадагаскарските гори

Мадагаскарските гори

Информация | Kарта
seen
1653
facebook

Мадагаскарските гори в Африка са един от най-богатите и биологически разнообразни райони на планетата. Остров Мадагаскар се е отделил от африканския континент преди около 170 млн.г. Голяма част от горите на острова са унищожени, заради кафените плантации.

Оцелелите гори се състоят от гъсто растящи вечнозелени дървесни видове, чиито корони достигат на височина до 30 м, а под тях се крие истинско биологично съкровище от ендемични растителни и животински видове. Тук се срещат много бозайници, включително и 15-те вида лемури, които са застрашени от изчезване. Лемурите са забележителни и симпатични същества, приличащи на полумаймуни.

Мадагаскарската флора е разнообразна и невероятна. Броят на цъфтящите ендемични растения е 8000, а ботаниците продължават да откриват нови видове. Лекарството „Винкристин”, което повишава шанса за оцеляване на децата с левкемия от 20 на 90 %, се прави от мадагаскарския розов зимзелин.

Най-добро време за посещение на острова е от май до септември. Най-близкият град до Мадагаскарските гори е Антананариву, който е на 145 км.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS