Африка >> Сейшелските острови >> Национални паркове >> Природен резерват Долината Ме

Природен резерват Долината Ме

Информация | Kарта
seen
1686
facebook

Природен резерват „Долината Ме” е един от най-малките и най-изящните, разположен на остров Праслен, намиращ се на 50 км от главния Сейшелски остров – Мае. Климатът на този красив остров Праслен се запазва постоянен през цялата година, тъй като се намира извън зоните на циклона.

Резерватът „Долината Ме” обхваща само 18 хка, но е уникален със запазената палмова гора. Тук растат всичките шест ендемични вида сейшелски палми и по специално към 6000 палми от вида коко дьо мер – едно от най-големите чудеса на ботаниката. Те имат прави голи стебла високи до 30-40 м, завършващи с широки ветрилообразно наредени листа и огромни плодове с дължина до 50 см и тежащи до 20 кг. Мъжкото и женското дърво растат едно до друго и дават плодове, наподобяващи по форма мъжките и женски полови органи.

Не случайно генерал Гордън, който бил на острова през 1881 г., казва, че е бил в Райската градина и е видял Дървото на познанието със забранените плодове (коко дьо мер) по него.

В резервата се срещат и много диви животни – хамелеони, гекони и змии. Срещат се също в двата потока сладководни раци, едри сладководни скариди и на единствената ендемична сладководна риба на Сейшелските острови. От птиците е еснтересен черния папагал, срещащ се само на това място. Най-подходящо време за посещение е от май до септември. Най-близкият град е Виктория на 50 км.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа

Забележителности Сейшелските острови

RSS