Африка >> Остров Мавриций >> Национални паркове >> Национален парк Клисурите на Блек Ривър

Национален парк Клисурите на Блек Ривър

Информация | Kарта
seen
1680
facebook

Национален парк „Клисурите на Блек Ривър” се намира на малкия остров Мавриций. Създаден е през 1994 г., а през 2006 г. е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство, за да бъдат опазени остатъците от древните гори на остров Мавриций и неговата ендемична флора и фауна.

Паркът включва красиви поляни, ниски планински гори, рекички, водопади и фантастични гледки през клисурите, чак до бреговете на океана. Тук може да се види необикновеното дърво боа дьо нат с профил на разтворен чадър. Тук растат и дърветата казуарина, колофан, татамака, тамбалакок и абанос. Най-известният вид от 163-те ендемични растения е цветето трохеция, станало емблема на острова.

От животните се срещат маврицийския керкенез, розовия гълъб и маврицийския папагал ехо, белоопашати фаетони, жълтооки канарчета и маврицийски бюбюли. От забележителностите може да се посетят водопадът Чамарел, морският курорт Супяк, птичия резерват „Казела”. Разходката с корабче до остров О’Серф е нещо неповторимо. Най-подходящо време за посещение е между май и декември, а най-близкият град е Кюрпайп, на 6 км.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа

Забележителности Остров Мавриций

RSS