Африка >> Ботсвана >> Пустини >> Пустинята Калахари

Пустинята Калахари

Информация | Kарта
seen
2845
facebook
Пустинята Калахари

Пустинята Калахари обхваща 930 хил.кв.км от Боствана, ЮАР и Намибия. Единствената река в тази червено-кафява прашна земя е Окаванго. Тя извира от Анголските високи плата и образува делта в северозападния край на пустинята Калахари, привличайки богато разнообразие от диви животни.

Резерватите в Калахари са обитавани от антилопи, кафяви хиени, лъвове, гепарди и сурикати. Интересна гледка в този пустинен край са колониалните гнезда на местните видове тъкачеви птици, които висят от акациевите дървета. Самата делта на р. Окаванго е убежище на едри африкански бозайници като слонове, диви бикове, хипопотами, бели и черни носорози. Тук се срещат също жирафи, зебри, глигани, мантиеви павиани, блатни козли, топи, гну и едрите куду. От хищниците могат да се срещнат лешояди, лъвове, леопарди, гепарди, хиени, а във водите живеят нилски крокодили и ивичести варани.

Въобще това е едно райско място за дивите животни, намиращо се в средата на пустинята Калахари. Най-добро време за посещение е от май до октомври, а най-близкият град е Маун, на 80 км от резервата „Мореми”.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа

Забележителности Ботсвана

RSS