Сейнт Лусия

Информация | Kарта
seen
1841
facebook

Паркът „Сейнт Лусия” се намира на източния бряг на провинция Квазулу-Натал в ЮАР, обхваща 3280 кв.км и е известен с невероятното си разнообразие от диви животни. На територията на парка се наблюдава уникална комбинация от открито море до речно устие, пясъчни дюни и блата и всичко това е разположено около блестящите води на езерото Сейнт Лусия.

Тъй като Индийския океан е източната граница на парка , в неговите води могат да се видят гърбати китове и големи бели акули, както и един интересен вид риба на 400 млн.години – латимерия. А близо до брега има приказно красиви коралови рифове, които съществуват благодарение на топлото течение Агулас. На плажовете идват два вида големи морски костенурки, за да снесат и зарият в пясъка яйцата си. Край брега има дюни, които са покрити с дървесна растителност. Тук се срещат антилопи, няколко черни носорога.

Освен езерото Сейнт Лусия, в парка има няколко малки езерца, които се обитават от множество фламинго и пеликани. Тук се срещат и около 800 хипопотама и нилски крокодили. Има център за крокодили при езерото Сейнт Лусия.

Заради голямото разнообразие от диви животни и необикновената природа през 1999 г. паркът е обявен за паметник на световното природно наследство. Може да се посещава през цялата година, но трябва да се има предвид, че лятото тук е много горещо. Най-близките градове са Улунди на 90 км на запад и Дърбан на 275 км на юг.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS