Африка >> ЮАР >> Градове >> Херманус

Херманус

Информация | Kарта
seen
2125
facebook
Херманус Photocredit: tsepova | Fotolia

Херманус е прекрасен курорт, разположен в дъното на залива Уокър в ЮАР. Той е един от най-старите курорти на ЮАР, основан от Херманус Питерс. Херманус е най-известен с това, че е „китовата столица на света”. Той е единственият град на земята, където има официален „китов глашатай”, който върви по улиците и известява с рога си за пристигането на китовете в залива.

От април до октомври тези обитатели на откритото море идват тук в топлите води на залива Уокър да се чифтосват. От единия до другия край на града се простира 12-километрова скална алея, по която има много идеални места за наблюдение. В центъра на града има пристанищен музей, откъдето с телескопи могат да се наблюдават в по-близък план тези величествени животни.

Китовете тук са от баленов тип и вместо зъби имат подобни на четка плочици, с които пресяват планктона, с който се хранят от водата. За туристите е интересно да се види и красивата долина Хемел ен Арде, където могат де се опитат някои от най-фините южноафрикански вина. Най-близкият град е Кейптаун, на 90 км.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
ясно небе
15.86 °C | ясно небе

Вятър: 2.24 m/s

Влажност: 93 %

Атмосферно налягане: 1012 hpa

Облачност: 0 %

RSS