Африка >> ЮАР >> Национални паркове >> Резерватът за тюлени Кейп Крос

Резерватът за тюлени Кейп Крос

Информация | Kарта
seen
1411
facebook

Резерватът за тюлени „Кейп Крос” е най-голямата размножителна колония в света от ушатия тюлен южна морска мечка по бреговете на ЮАР. Понякога в резервата се събират между 80 и 100 000 тюлена, но когато храната е недостатъчна броят им намалява.

При пристигането през октомври мъжките тюлени тежат около 360 кг, бременните женски се появяват през ноември и се присъединяват към мъжките в съответните участъци. В зависимост от способността на мъжкия да охранява своите женски, той създава харем от 5 до 25 женски.

Само седмица след като родят, женските са способни да забременеят отново. При раждането на малките са черни на цвят и тежат 5-7 кг. Те сучат в продължение на година, докато майките им ги изоставят и излизат на брега да родят следващото поколение. Малките остават на брега 5 месеца, след което могат да влизат във водата с майките и да се хранят с риба.

Най-близкият град до резервата е Хентисбай, на 70 км.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS