Летище Залцбург

Информация | Kарта
seen
2611
facebook

Международното летище „В. А. Моцарт”, позоваващо се с летищен код SZG, се намира на 4 км. югозападно от центъра на и на 2 км. от Австрийско-Германската граница. Аерогарата е въздушната врата към голямо количество ски-курорти, в това число и „Ski Amadé” – най-голямата в Европа мрежа от свързани помежду си ски курорти. Летището си състои от една самолетна писта и два терминала, като вторият е отворен за зимни чартърни полети и работи само в събота.

До аерогарата може да се стигне с автобус или кола по магистралите А1 и В1 или с влак до залцбургската гара „Hauptbahnhof”, която се намира на около 15-20 минути от летището и недалеч от много туристически курорти, като „Zell am See”, „St. Johann”, „Altenmarkt”, „Radstadt”, „Bad Gastein”, „Kitzbühel”, „Schladming” и др. От общественият транспорт на разположение на посетителите на летището са автобуси и тролейбуси, т.нар. O-Busse.

Контакти с летище „В.А.Моцарт”: Salzburger Flughafen GmbH Innsbrucker Bundesstrasse 95 5020 Salzburg Austria Telefon: +43 (0)662 8580-226 Telefax: +43 (0)662 8580-210 E-Mail: info@salzburg-airport.at Официален сайт: http://www.salzburg-airport.com/en/

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS