Европа >> Белгия >> Летища в Белгия >> Летище в Брюксел

Летище в Брюксел

Информация | Kарта
seen
3160
facebook

Международното летище в Брюксел, отговарящо на код BRU, се намира на 13 км югозападно от град . Това летище е едно от най-натоварените летища на Белгия. Разполага с един терминал, откъдето излитат и кацат вътрешните полети, полетите за Европа, както и презокеанските полети.

Летището в Брюксел обслужва 260 авиокомпании, като най-честите полети са до Англия, Холандия, Италия, Германия и Испания. Някои от компаниите летящи до Брюксел са Brussels Airlines, American Airlines, TAP Portugal, Scandinavian Airlines, Jet Airways, Austrian Airlines, Lufthansa, AirOne, British Airways, Swiss Air, Polish Lot и други.

Летището в Брюксел разполага с жп гара, която е разположена под земята и има 4 редовни дестинации на час, които достигат различни точки на града, както и до цялата страна заедно с източните градове и Южна и Западна Белгия. Освен това на главното ниво на летището в Брюксел, под залата за заминаващи, се намира автобусна гара с 3 платформи, които свързват много места в Брюксел и свързват летището с централната ЖП гара (line 471) и метрото на града Roodebeek station (линия 659). С кола международното летище Брюксел може да се достигне помагистрала Á201/Vilvoordelaan.

Адрес: Brussels International Airport Company, Brussels Airport, B-1930 Zaventem, Belgium Телефон: (+32) 2-753 77 53

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS