Летище Белфаст

Информация | Kарта
seen
2890
facebook

Летище Белфаст Intl принадлежи към най-натоварените в Великобритания. Летището се намира на 21 км от и притежава ИАТА код BFS. Летище Intl е топ дестинация за разглеждане на забележителности. Всички пътнически полети се намират в един терминал.

Летище Белфаст Intl се използва от нискотарифните авиокомпании за вътрешни, международни и трансконтинентални полети. Авиокомпаниите с хъб на летище Белфаст Intl са Aer Lingus, easyJet, Jet2, Thomas Cook Airlines и Thomsonfly.

Аерогарата обслужва постоянни полети по 48 направления - 16 вътрешни и 32 международни и презокеански. Инфраструктурата на летището се състои от две самолетни писти и един терминал, до който може да се стигне с кола по магистрала М2, с автобус „Translink”, който пътува до бизнес центъра „Европа” намиращ се в центъра на града, и с влак, чиято гара обаче, се намира на около 10 километра от летището и е свързана с него посредством автобус.

Адрес: Belfast International Airport Belfast BT29 4AB Телефони: +44 (0) 28 9448 4848 Официален сайт: http://www.belfastairport.com/

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS