Летище Мюнхен

Информация | Kарта
seen
4933
facebook

Международно летище „Franz Josef Strauss“ в се намира на 28,5км североизточно от града. Разполага с 2 терминала и се разпознава по ИАТА код MUC. Летището в Мюнхен има 2 паралелни въздушни коридори на разположение и се използва от всички авиокомпании в света, включително и ниско тарифните авиокомпании. Летището в Мюнхен се е също база на авиокомпанията Lufthansa и там са съсредоточени по-голямата част от полетите заедно с летище Франкфурт. Летището в Мюнхен е на 28 място в света.

Съществува директна връзка между летището и центъра на Мюнхен и по-точно с централната жп гара (Hauptbahnhof) чрез крайградската железница (S-Bahn). Линиите S1 и S8 отвеждат до центъра на града за 40 минути. На изхода на Терминал 2 близо до мястото за пристигащи, има описани автобусните bus routes, които водят или до центъра на града или до дестинация, която пътника желае.

Адрес: Munich northeast of Munich FMG Flughafen Munchen GmbH, Nordallee 25, 85356 Munchen Германия Телефон: +49 89 9 75 00 Официален сайт: www.munich-airport.de

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS