Летище Атина

Информация | Kарта
seen
3232
facebook

Летище Атина е едно от най-натоварените летища в Гърция. Намира се на 20 км от . Кодът, по който може да бъде намерено летището, е ATH. Летището има само един терминал. Нискотарифните авиокомпании използват това летище за вътрешни, международни и трансконтинентални полтети. Полети до ATH предлагат Aer Lingus, Air One, Air Transat, Blue1, Brussels Airlines, Cimber Air, Darwin Airline Baboo и други.

Придвижването до летището може да стане с автомобил по магистрала Attiki Odos. Може да се достигне безплатно до летище Атина като се използва алеята Lavriou. До летището най-бързо и сигурно може да се стигне с линия № 3 на метрото (синя – ATTIKO). От летището на всеки 40 минути тръгва влак на тази линия и с него се стига до спирка Syntagma – там се прави връзка с линия №1 на метрото– ISAР, или до крайната спирка Monastiraki – връзка с линия №2 на метрото – ATTIKO Metro.

Времетраенето на едно пътуване от Monastiraki до летището възлиза на около 45 минути. Ако се използва автобус, трябва да се знае, че три автобусни линии на градския транспорт (E94, E95 и E96) обслужват единствено летището. Те го свързват с Атина и Пиреос.

Адрес: Athens east of Athens ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT "EL. VENIZELOS" SA SPATA 19019 Гърция Телефон: (+30) 210-3530000 Официален сайт: http://www.aia.gr/

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS