Кристофор Колумб е името на международното летище в Генуа, намиращо се на 7 км западно от самия град, на изкуствен полуостров в северозападна Италия. Летище Кристофор Колумб в Генуа е ключов фактор не само в икономиката на италианската област Лигурия, но и в транспорта за бизнес или туристически цели. Мястото му е съобразено с близостта до главни пътища, които за туристите е важно, че го свързват с много близки курорти.

Годишно летището обслужва около пет милиона пътници. Летището на Генуа разполага с един терминал на четири етажа. Летището се разпознава по ИАТА код GOA. Авиокомпании, които обслужва летището в Генуа, са Alitalia, Air Malta, Air Italy, Belle Air, Lufthansa, Aerogenesis Air Services, Air France, Blu-Express, British Airways, Ryanair, Iberia, Vueling и Turkish Airlines.

Придвижването от и до летище Кристофор Колумб в Генуа е възможно с: -автомобил – от кръговото в периметъра на летището в Генуа се прави връзка с шосето, водещо директно към главните междуградски пътища. От там има бързи маршрути към Ривиерата, Пиемонт, Ломбардия и тунелите през Алпите.

-автобус – на 30 минути минава маршрутка Volabus, която води до центъра на града с още няколко спирки по пътя.

Адрес: Aeroporto “C.Colombo” – 16154Genova Sestri,Liguria, Italia Телефон: +39 010 60151 Официален сайт: www.aeroportodigenova.com

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Летище Генуа