Европа >> Нидерландия >> Летище Амстердам

Летище Амстердам

Информация | Kарта
seen
3175
facebook

Летище Амстердам е най-голямото летище на Нидерландия и се намира на на около 15 км югозападно от . То е едно от главните товарни летища в Европа. Летището Schiphol се разпознава с ИАТА код AMS. Летище Schiphol разполага само с един терминал. Авиокомпаниите, предлагащи редовни и евтини самолетни полети, които обслужват летището, са: Aer Lingus, Air Berlin, Austrian Airlines, Blue1, Condor, easyJet, Jet2, SkyEurope, Sterling, transavia, British Airways, Clickair, dba, KLM, LOT, Lufthansa, Meridiana и Vueling.

До Летище Амстердам (Schiphol) може да се стигне с автомобил, тъй като то е разположено до магистрала А4, която свързва Амстердам, Хага и . Освен това може да се хване и градския влак, който потегля от централната жп-гара на Амстердам и пътуването отнема около 15 минути. До летището (Schiphol) може да се пътува и с автобусни линии 197 и 370, както и с линия 370 от центъра, от Zuid, а с 192 от Osdorp, Sloten/Nieuw Sloten. Може също така да се хване и безплатен автобус, който се движи на всеки половин час. Разбира се летище Амстердам (Schiphol) не е лишено и от услугите на такситата.

Адрес: Amsterdam Schiphol southwest of Amsterdam Amsterdam Airport Schiphol, PO Box 7501, 1118 ZG Schiphol, The Netherlands Холандия (Netherlands) Телефон: +31 (0) 20 7940800 Официален сайт: http://www.schiphol.nl/

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS