Летище Торп е разположено в Санефьор, на 110 километра от южно от Осло. От летище Торп се изпвършват директни полети до популярни дестинации в цяла Европа. Авиокомпаниите се позовават на летище Торп с ИАТА код TRF. Летището обслужва полетите на авиокомпании като Wizz air, Wideroe, Norwegian Air Shuttle и Ryanair.

До летище Торп се стига с автомобил – поема се от Осло по път Е81 и от него се хваща отбивката за Кристиансан. Ако се ползва автобус трябва да се знае, че пътят отнема около 1ч и 30 мин – между летището и автогарата има връзка на път Е81 в Осло. Torp Ekspressen потгля 30 минути след пристигането на самолетите на Ryanair и Wizz Air. Таксита има на паркинга на летището. Пътят до Санефьорд е около 10 инути. Летище Торп е много добре организирано и с жп транспорт – разполага с жп станция, от която 42 пъти дневно потеглят влакове до Осло и Скиен. Пътят до Осло отнема около 1.50 часа. В цената на билета е включен автобус от летището до гарата, който отнема 4 минути.

Адрес: Oslo Torp Sandefjord, northeast of Sandefjord, Sandefjord Airport, Torpveien 130, N-3241 Sandefjord, Norway, Норвегия Телефон: +47 33 42 70 00 Официален сайт: http://www.torp.no/

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Летище Торп