Летище Франсиско Са Карнейро, или наричано още Порто, е най-голямото летище в северна Португалия и трето по пътнически трафик в страната. Летище Порто отстои на около 11 км северно от град Порто и е в близост до Авеледа, Гандра, Лавра, Миранте, Морейра и Перафита, а също и до малкото градче Вила Нова да Теля. На летище Порто оперират около 15 авиокомпании, с които може да се лети до приблизително 30 международни дестинации. Някои от авиокомпаниите, извършващи полети от/до летище Порто, са: Ryanair, air Transat, easyJet, transavia.com, Condor, Brussels Airlines, Air Berlin, Air Europa, Iberia, Lufthansa, Luxair, Royal Air Maroc, SWISS, TAP Air Portugal и др.

Летище Порто е достъпно с автомобил, като се използва магистрала А28, магистрала А3 и Via Norte. От автобусните линии за нуждите на летище Порто са определени автобусите 601, 602 и 604 STCP, които свързват летището с града, като спират и пред много от хотелите по пътя.

Влак е друга алтернитива за стигане до летище Порто – то се обслужва от Line E (т.нар. „виолетова” линия) на градското метро на Порто, водещо до центъра на града. Такситата се движат денонощно и тръгват пред сградата на пристигащите.

Адрес: Pedras Rubras, 4470 Maia, Porto, Portugal Телефон: +351 229 484 597 Официален сайт: www.ana.pt

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Летище Порто