Европа >> Русия >> Санкт Петербург >> Летище Петербург

Летище Петербург

Информация | Kарта
seen
2210
facebook

Международното летище Петербург носи официалното име Пулково и обслужва град в Русия. Летището в Петербург е четвъртото по натовареност летище в Русия. Разпознава се с код LED. Летището разполага с два терминала – Пулково-1определен за полети в страната, и Пулково-2, определен за международни полети. Терминалите се намират съответно на около 20 и 17 км южно от центъра на града. Летището служи за база на Rossiya Airlines.

Сред ювиокомпаниите, които обслужва летище Петербург, са Rossiya, Aeroflot, British Airways, Air France, Air Berlin, Alitalia, Iberia, KLM, Lufthansa, S7 Airlines, Nordavia, SAS, Turkish Airlines и др. До летището има сезонни полети от Варна и Бургас на Bulgaria Air.

Летище Петербург Пулково е достъпно с автомобил, като се използва Пуллковско шосе, което го свързва с центъра на града. Летището в Петербург е осигурено и с автобусни линии - №13 и №39. Освен това на разположение на пътуващите има и маршрутки, покриващи много дестинации из града. Те следват маршрутите на автобусите и даже ползват техните номера за услеснение. Най-близката станция на метрото е „Московская”, но до нея също трябва да се вземе първо автобус. Летище Петербург е обслужвано и от голям брой таксиметрови компании.

Адрес: Российская Федерация, 196210 г. Санкт-Петербург, ул. Пилотов, 18/4,Россия Контакт: +7 (812) 704-38-22, +7 (812) 704-34-44 Официален сайт: http://www.pulkovoairport.ru/

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS