Европа >> Турция >> Летища в Турция >> Летище Сабиха Гьокчен - Истанбул

Летище Сабиха Гьокчен - Истанбул

Информация | Kарта
seen
4321
facebook

Летище Сабиха Гьокчен е едно от международните летища, обслужващи град в Турция. Носи името на първата жена в света, пилотирала боен самолет. Летище Сабиха Гьокчен в Истанбул се намира на 35 км югоизточно от центъра на града, в неговата азиатска част. Летището разполага с терминал за полети в страната и международен терминал.

Авиокомпаниите, които обслужва летището в Истанбул, са Turkish Airlines, Sun Express, Spanair, Pegasus Airlines, Petra Airlines, EasyJet, Air Arabia и др. Сезонно има полети и на нискобюджетната авиокомпания Germanwings. Придвижването до летището в Истанбул е възможно с автомобил, тъй като то е достъпно по магистрала Е80.

Автобусна линия Е3 предлага възможност за придвижване до истанбулското метро, за връзка с ферибота е Е10. От летището може да се стигне до различни части на града и с другите автобуси, тръгващи оттам – Е9, 16S, 132. Обичаен начин за придвижване до летището в Истанбул са такситата.

Адрес: Sabiha Gökcen International Airport, 34912 Pendik, Istanbul, Turkey Телефон: +90 216 585 50 00 Официален сайт: www.sabihagokcen.aero

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS