Европа >> Финландия >> Летище Хелзинки

Летище Хелзинки

Информация | Kарта
seen
2613
facebook

Летище Хелзинки-Вантаа е основното международно летище на Финландия. Летище Хелзинки-Вантаа се открива по код HEL. Летището е разположено на 5 километра от Вантаа и на 17 километра северно от центъра на . Летището разполага с два терминала, разделени на зони за полети в Шенген и такива извън рамките на договора.

Редовни и нискотарифни авиокомпании, летящи до Хелзинки-Вантаа, са Air Berlin, Air Finland, British Airways, Czech Airlines, еasyJet, KLM, Lufthansa. LOT, Turkish Airlines, Finnair.

Летище Хелзинки е достъпно с кола, автобус и такси. За да се стигне с автомобил до летището, е необходимо да се шофира около 30 минути по шосе №45. Автобусна линия №615 свързва летището и Хелзинки, като пътуването е около 35 минути. От центъра на Хелзинки може да се вземе и Finnair City Bus. Стоянка за таксита има пред терминалите. Адрес: Helsinki Vantaa, north of Helsinki, Helsinki-Vantaa International Airport PL 29 01531 Vantaa Finland Телефон: +358 200 14636 Официален сайт: http://www.helsinki-vantaa.fi/

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS