Международното летище Загреб, разпознаващо се по ИАТА код ZAG, се намира на 15 километра от Загреб. Летището предлага връзка между Загреб и други градове на Хърватия, и Загреб и останалата част от Европа.

Авиокомпании, летящи до летище Загреб, са Aeroflot, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, Croatia Airlines, Czech Airlines, Germanwings, LOT, Lufthansa, Malev, TAP Portugal, Turkish Airlines, Wizz Air.

До летище Загреб може да стигне с автомобил – летището се намира на пътя между Загреб и Нова Горица. Друг вариант е използването на автобуси. От летището тръгва автобусна линия Pleso, за която може да се резервират места, за да не се налага пътниците да чакат за транспорт.

Има и директна връзка между летището и центъра на града. Спирката се намира близо до терминала за пристигащи пътници. Автобусът потегля през 25 минути. Разбира се такситата също са вариант – могат да се хванат пред самия терминал.

Адрес: Zagreb Airport, Ltd. Pleso bb HR - 10 150 Zagreb Croatia Телефон: ++385 1 45 62 222; 060 320-320 Официален сайт: http://www.zagreb-airport.hr/

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Летище Загреб