Оберщауфен

Информация | Kарта
seen
3950
facebook
Оберщауфен Photocredit: traveldia | Fotolia

Освен с опциите за практикуване на зимни спортове по снежната покривка на своите писти, немският курорт Оберщауфен е познат на туристическата карта и като целогодишен курорт за възстановителни процедури и рехабилитация. Оберщауфен е разположен в Бавария, близко до границата между Германия и Австрия.

За желаещите да практикуват снежни спортове са обособени седем малки ски зони. Като цяло условията в Оберщауфен са най-подходящи за начинаещи и средно напреднали спортисти. Надморската височина на пистите е от 1880 м до 860 м, общата им дължина е 45 км, а максималната денивелация – 1280 м. За почитателите на ски бягането Оберщауфен предлага общо 120 км бели пътеки. Пистите за начинаещите скиори са 15 на брой. Средно напредналите и експертите, за да се насладят на зимната си ваканция, трябва да се насочат към курортна зона Хочграт, където за тях са отредени съответно четири и три писти. До най-високата точка на намиращата се на 1833 м надморска височина ски зона Хочграт се стига посредством кабинков лифт. Веднъж стъпили там, скиорите имат два вариант пред себе си – или да заложат на сигурното и да се спуснат по обработените писти, или да си набавят доза адреналин като покорят необработените планински склонове. Като цяло в курортната зона функционира система от 30 лифта, която прави пистите достъпни за всеки.

Ако сте сноубордист няма да можете да се разгърнете изцяло, тъй като опциите за вас не са толкова разнообразни. Можете да практикувате любимия си спорт като се спуснете по необработен терен, или по част от пистите. Освен сноуборд, посетителите на Оберщауфен могат да се възползват от 60 км пътеки за разходки и планински преходи независимо по кое време на годината са се насочили към курорта, или от забавленията на ледената пързалка.

Оберщауфен не е курорт само със снежни предизвикателства. Безспорно една от най-големите атракции и автор на незабравими моменти е неговия приключенски воден парк Aquariq. Феноменалният парк е завзел 1000 кв.м. площ и в колекцията си от атракции включва музикален и олимпийски басейн, джакузи, водни пързалки, платформа за гмуркане и вътрешен басейн, поддръжащ температура от 32 градуса.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
ясно небе
19.54 °C | ясно небе

Вятър: 9.8 m/s

Влажност: 22 %

Атмосферно налягане: 1008 hpa

Облачност: 0 %

RSS