Митенвалд

Информация | Kарта
seen
3501
facebook
Митенвалд Photocredit: alpenarts | Fotolia

Сгушено в сърцето на Бавария, в района на известният зимен курорт Гермиш-Партенкирхен, само на пет километра от границата с Австрия, планинското градче Митенвалд е германски курорт с над 700-годишна европейска и световна известност. Притегателната сила на курортът се крие зад едни от най-стръмните писти в Германия. Освен с чудесните условия за зимни спортове, Митенвалд трупа слава благодарение на прочутото си производството на цигулки и така наречената "Въздушна живопис" - художествени платна, изрисувани върху стените на къщите. Градът има неповторим облик благодарение на всяка изрисувана къща. Видял това, Гьоте остава очарован от красотата на живописта. Започвайки с опциите за практикуване на зимни спортове, трябва да опишем пистите на Митенвалд. Характеризират се с надморска височина от 2250 м до 945 м и обща дължина 22 км. Тази височина гарантира качествена снежна покривка през целия зимен сезон. Митенвалд е популярен с денивелацията на пистите си, като максималната такава е 1340 м. Най-стръмната писта в Германия се намира именно в курортната зона на Митенвалд и е с денивелация 1311 м. Курортът е „най-благоразположен” към средно напредналите скиори, за които са отворени 7 писти. Начинаещите могат да се насладят на разнообразието, което могат да им предложат 6-те писти, а експертите – на две писти в този курорт.

Почитателите на сноуборда не са забравени в Митенвалд. За тях функционира специален сноуборд парк. Но те ще останат най-доволни от преживяванията си по необработените склонове на курорта.

Със ски и сноуборд разнообразието сред спортове и развлечения в Митенвалд не свършват. Зимният курорт предлага възможности за парапланеризъм и зимни преходи, функцинират закрити плувни басеини и фитнес зали. Задължително трябва да се посетят музея, посветен на производството на цигулки, както и работилничките, в които се изработват този инструмент, издаващ омайни звуци.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
разкъсана облачност
13.45 °C | разкъсана облачност

Вятър: 1 m/s

Влажност: 100 %

Атмосферно налягане: 1023 hpa

Облачност: 40 %

RSS