Популярен като един от курортите с най-добри условия за спускане извън обработените писти, разположен в най-голямата швейцарска курортна зона – кантонът Вале, курортът Вербие прави голям брой спортисти свои граждани, предлагайки им неповторима комбинация от отличните условия и разнообразни терени. Официално градчето предлага дом на около 2800 души, но е способно да побере до 35000 души през зимния сезон. Вербие е достъпен с влак и с кола, а за решилите да използват въздушен превоз своите услуги предлага летището в Женева.

С надморска височина на пистите от 3300 м до 1500 м и максимална денивелация 1830 м, Вербие гарантира снежна покривка през целия активен сезон. А като допълнителна гаранция функционират 50 машини за изкуствен сняг. Общата дължина на ски пистите на Вербие е около 410 км, тъй като Вербие е част от курортната зона Четирите долини, като в нея са разположени и курортите Нендаз и Вейсоназ. Дали сте начинаещ, напреднал или експерт – Вербие ще ви приеме и няма да ви разочарова. Курортът разполага с 19 писти за начинаещи, 20 писти за средно напреднали и 5 писти за експерти. Сред привлекателните му характеристики трябва да се споменат дългата 6 км писта и 35-те лифта. Склоновете на Вербие са гостоприемни и за сноубордисти, като на свое разположение те имат един сноуборд парк. Курортът е домакин на част от най-престижните freeride шампионати заради наклон от 54 градуса, предлаган от някои от склоновете. Както можете да се досетите, надпреварата е изключително атрактивна и събира голяма аудитория.

Заради дадеността си да е един от малкото курорти в Европа, предлагащи планински склон без нито една писта, Вербие е примамлива дестинация за търсачите на силни усещания. Опитни инструктори от ски училищата оказват съдействие на всеки пожелал безопасни екстремни спускания по необработен терен.

Курортът гарантира забавление и наслада и извън пистите. Всеки турист може да се възползва от възможностите за практикуване на екстремни спортове или да излети с тандемен парапланер. Списъкът с приключенията се допълва от организирани преходи със снегоходки и разходки с шейна в планината, както и езда или спускане с аероборд.

След изключителните преживявания по бялата пелена, имате избор как да завърши вашата нощ – отмора в хотелската стая или потапяне в оживения и разнообразен живот на Вербие. В своите ресторанти, барове и клубове градчето предразполага посетителите да отпускат до ранни зори.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Курорт Вербие