В региона на Граубюнден, освен популярния Давос, своите бели писти извива и Самнаун. Този швейцарски курорт е единствената безмитна зона в Швейцария. Любопитните факти около Самнаун не свършват до тук. Курортния град е единственото място в страната, където населението говори немски език на баварски диалект.

Следващата интересна подробност за Самнаун е, че с австрийският курорт Ишгъл ползват обща ски зона – Силврета Арена Самнаун/Ишгъл. Това е най-голямата ски зона в Източните Алпи. Ски и сноуборд туристите могат да се насладят на условията за техните спортове, предлагани от обособените паркове, необработените терени, специализирана зона с препятсвия и писта за начинаещи. Отново в тази ски зона Силврета е разположен един от най-големите увеселителни зимни паркове в Европа. Сноубордистите могат да се възползват и от специализираната зона с препятствия, както и от писта за начинаещи. И докато сме на тази тема, нека охарактеризираме Самнаун. Курортът предлага писти с обща дължина 230 км и с надморска височина от 2900 м до 1400 м. Ако си начинаещ в зимните спортове, Самнаун ти предлага да си избереш една от 13-те писти, предназначени за твоето ниво. Средно напредналите могат да разнообразят своите преживявания на 48 писти, а експертите могат да си набавят дозата адреналин на някоя от 9-те писти, предназначени за тях. Най-дългата писта на Самнаун е 6 км. Пистите за ски бягане имат обща дължина 7 км. В услуга на своите посетители, курорта предлага 40 лифта, които да ги отведат до желаното място.

Самнаун, също като другите курорти, е помисли за това да не бъде скучен и непривлекателен. Това успява да постигне с възможностите си за практикуване на други зимни спортове като преходи със снегоходки, кърлинг, пързаляне, спускане със шейна и зимни планински преходи. Ако желаете просто да подишате чист въздух и да се разходите сред природата на Алпите на ваше разположение са 40 км обработени планински пътеки.

Самнаун дължи своята притегателна сила и на някои свои предимства, идващи от географското му разположение. Една шопинг терапия, още повече в безмитна зона, би се отразила разтоварващо на всеки след напрегнатия ден по ски пистите. Кулинарните предизвикателства на Самнаун ще оставят запомнящи спомени във всеки тъй като градчето е разположено в зоната между Швейцария, Австрия и Италия и предлага няколко уникални деликатеса.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Ски курорт Самнаун