Сред известните целогодишни швейцарски курорти се нарежда намиращия се в кантона Граубюнден Ароса. Самият курорт се намира на надморска височина 1500 м, което прави възможно директното спускане от пистите до него. Градчето притежава леглова база, способна на побере туристи, надвишаващи двукратно числеността на официалното му население. Като целогодишен курорт, Ароса през лятото отваря врати като балнеологичен и рехабилитационен курорт, а през зимата привлича посетители със своите СПА процедури и 70 км писти за незабравими преживявания. Курорта впечатлява с надморска височина на пистите от 2650 м до 1740 м и максимална денивелация 910 м. Склоновете на курорта Ароса са предимно южни и слънчеви. Тези релефни особености гарантират качествена снежна покривка през целия сезон, но все пак са осигурени и 120 машини за изкуствен сняг. Начинаещите почитатели на зимните спортове Ароса насочва към предназначените за тях 7 писти, средно напредналите към 8 писти, а експертите – към 2 писти, отговарящи на претенциите за екстремност. Тъй като Ароса отдавна е утвърдено име сред зимните курорти и има дълги години стаж в тази област, за удобство на любителите на зимните спортове е изградена изключително практична система от 16 лифта. За туристите е гарантирано извличането на максимума от престоя в Ароса.

И в Ароса сноубордистите не са пренебрегнати и забравени, а достъпа до повечето писти е стопроцентов. За тях функционира впечатляващият с half pipe и гъмжащ от препятствия сноуборд парка Snow Drop.

Топла напитка, хубаво вино, някои специалитет – това предлагат повече от 20 барчета, няколко клуба и тихи ресторанта в курортното градче. Местният пазар и киното са други места, където човек може да намери нужното му забавление. Зимата в Ароса не е онзи сив сезон, в който студа ти краде веселието. По това време на годината се организират традиционни събития и се провеждат културни и развлекателни събития като например фестивала на хумора, гей ски седмица и фестивал на полетите с балон.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Ски курорт Ароса